Käynnissä: Data-analytiikan koulutus

Data-analytiikan koulutus antaa osallistujille valmiudet työskennellä yrityksen data-tiimin ja johdon välissä case managerina, joka mahdollistaa ja yhdistää molempien tahojen tarpeet, jotta datasta ja sen analysoinnista saadaan irti liiketoiminnan kannalta paras mahdollinen hyöty. Tavoitteena on visuaalisen materiaalin tuottamiseen kykenevä, hyvän ulosannin ja bisnesälyä omaava data-analyytikko.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti teknisen tai kaupallisen korkeakoulututkinnon suorittaneille, työkokemusta omaaville työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille. Soveltuva tutkinto on esimerkiksi ohjelmistotekniikka, tiedonhallinta, tietojärjestelmätiede tai tietoliikennetekniikka tai työkokemuksen kautta hankittu vastaava osaaminen. Suositeltavaa on, että tutkintoon sisältyy matematiikan, tilastotieteen, tietojenkäsittelyn tai tietotekniikan opintoja. Näiden lisäksi toivotaan aiempaa ohjelmointikokemusta.

Miten toteutetaan?

Koulutus kestää puoli vuotta. Koulutusohjelma alkaa runsaasti käytännönharjoituksia sisältävällä, noin 2,5 kuukautta kestävällä opetusjaksolla, jota seuraa työssäoppimisjakso, jonka aikana osallistujat työskentelevät yrityksissä data-analytiikan kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Koulutukseen sisältyy 5 päivän lomajakso heinäkuussa.

Koulutusohjelman opetusjakso toteutetaan monimuoto-opiskeluna sisältäen lähi- ja etätyöskentelyä. Sisällön painopiste on konkreettinen perehtyminen data-analytiikan työkaluihin ja niiden soveltamiseen. Tietopuolisen koulutuksen pääasiallisena opetusmenetelmänä käytetään Learning by Doing -menetelmää, jossa oppiminen tapahtuu tekemällä ja osallistumalla. Etätyöskentelyssä hyödynnetään verkko-oppimisen työkaluja. Teoriajakso järjestetään Tampereen yliopiston keskustakampuksen tiloissa.

Mitä sisältää?

Koulutus sisältää osallistujien ammatillista osaamista kehittäviä opintojaksoja sekä työnhakuvalmiuksia kehittäviä opintoja. Koulutusohjelma sisältää seuraavat jaksot:

  • Data-analytiikka liiketoiminnan kehittämisessä
  • Data-analytiikan ja Big Datan tärkeimmät työkalut ja menetelmät
  • Analytiikka ja visualisointi liiketoiminnan kehittämisessä
  • Työssäoppimisjakso
  • Oman osaamisen myynti ja markkinointi sekä työnhakuvalmennus

Koulutuksen järjestää Tampereen yliopiston Luonnontieteiden tiedekunnan täydennyskoulutus yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Milloin?

Koulutus alkaa 19.3.2018 ja päättyy 14.9.2018, kokonaiskesto on 120 opiskelupäivää. Teoriajakso toteutetaan 19.3. – 1.6.2018, jota seuraa työssäoppimisjakso 4.6. – 14.9.2018. Lomajakso on 9.7. – 13.7.2018.

Kuinka hakeudutaan?

Koulutukseen otetaan 16 henkilöä. Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/, koulutuksen numero on numero on 676499. Haku päättyy 23.2.2018. Hakemusten perusteella valitut kutsutaan haastatteluun, jotka toteutetaan 8.-9.3.2018. Muistathan täyttää hakemuksen huolella ja myös perustella hakemuksesi!

Mistä lisätietoja?

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus tiistaina 6.2.2018 klo 14.00. Paikka on Pirkanmaan TE-toimisto, Pellavatehtaankatu 25, 33100 Tampere, 1. krs, Satiini-sali. Lisätietoja koulutuksesta antaa Maritta Harjunpää, 050 599 4372, maritta.harjunpaa@uta.fi.